Мой сайт

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Архив записей
Мини-чат
300
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2009 » Май » 22 » До відповідальності притягнуто 15 посадових осіб трьох управлінь ВАТ "УКРНАФТА"
    16:39:56
    До відповідальності притягнуто 15 посадових осіб трьох управлінь ВАТ "УКРНАФТА"
    Інспекторським складом теруправління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки щодо дотримання законодавчих та нормативно-правових актів про надра та промислову безпеку під час виконання робіт з геологічного вивчення та розробки родовищ вуглеводнів суб'єктами господарювання ВАТ "Укрнафта", зокрема, нафтогазовидобувних управлінь "Надвірнанафтогаз", "Долинанафтогаз" та Прикарпатське управління бурових робіт.
    За їх результатами видано в цілому по вказаних підприємствах 34 приписи, за виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб.
    Зокрема, встановлено, що у НГВУ "Надвірнанафтогаз" фактичні обсяги видобування вуглеводнів по Пнівському, Довбушансько-Бистрицькому, Південно-Гвіздецькому, Космацькому, Росільнянському, Рудавецькому, Луквинському родовищах не відповідають проектним величинам. На них не виконуються передбачені проектними документами обсяги експлуатаційного буріння, не здійснюється закачка води для підтримання пластового тиску, не закріплено огородження пасової передачі насосів для перекачування нафти.
    Також у більшості свердловин трубопроводи, запірна арматура потребує антикорозійного захисту, несвоєчасно очищаються устьові колодці свердловин та не забезпечується доступ до колонних головок в процесі проведення замірів міжколонних тисків, недостатньо здійснюється контроль посадовими особами цехів видобутку нафти і газу за веденням технічної документації на промислах.
    У НГВУ "Долинанафтогаз" підїздні дороги до окремих свердловин неукомплектовані знаками безпеки, не проводиться антикорозійна обробка фонтанної арматури, допускається експлуатація дренажних насосів із неповним комплектом шпильок на фланцевих з'єднаннях, немає манометрів на міжколонних відводах для замірів тиску, несправні гальма на приводах станків-качалок.
    У Прикарпатському УБР не здійснюється оперативний контроль за станом охорони праці на 1-2 ступенях, немає заземлення на вагончику для сушки спецодягу членів бурової бригади та перильного огородження біля складу зберігання кисневих балонів, повітряний компресор не пройшов чергового випробування, бурові ключі експлуатуються із несправними страховими канатами, не проводяться випробування домкратів. Про це повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.
    Просмотров: 618 | Добавил: zorizorg | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]