Мой сайт

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Архив записей
Мини-чат
300
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2011 » Май » 29 » Україна втратила більшу частину капіталу
    21:05:39
    Україна втратила більшу частину капіталу
    Другий хвилею фінансової кризи вже накрито економіку Української держави. Кінець весни минулого року запам'ятався українським учасникам ринку цінних паперів дуже надовго.

     Куди більш нищівного обвалу цін на вітчизняній біржі ще ніхто явно не зустрічав за всю свою історію її існування. У той час, коли рядові українці отримували насолоду від тривалих травневих свят, а керівництвом країни налагоджувалися міжнародні відносини, вітчизняними підприємствами було втрачено більше половини їх вартості.

    На думку аналітиків та інших фахівців у даній області, причиною такого падіння на українському фондовому ринку міг послужити резонанс вітчизняного а також зарубіжного інвестора на зовнішню фундаментальну проблему в економіці.

    Боргова криза Греції, незважаючи на невеликий розмір її фактичної економічної системи, за період всього в декілька місяців, переріс у величезний фактор ризику, і зміг загрожувати економіці світу другою черговою хвилею рецесії. Здавалося б, що на початку травня місяця грецька криза вже практично було вирішена.

    Країною був отриманий перший етап з батареї фінансової допомоги: 14 з половиною млрд. європейських грошових одиниць їй перерахував партнер по єврозоні, ще 5 з половиною млрд. - перерахував МВФ. Цей факт повинен був заспокоїти фондовий ринок у відносинах погашення державою зовнішніх боргових зобов'язань в розмірі дев'яти мільярдів євро. Виплата суми була запланована на 19-е травня.

    Приготувавшись до можливого дефолту якийсь з ряду європейських країн і до супроводжувальної його подальшої хвилі фінансової кризи, інвестори стали відкликати гроші з усіх більш-менш ринків, що розвиваються. Тільки в період з 6-го по 12-е травня основний відтік ресурсу з такого роду ринків перевалив за відмітку в 2 млрд. доларів США, за тиждень перевершив власний обсяг рівно в 10 разів.

    Протягом того ж тижня суму в 200 млн. американських доларів інвестори "дістали" з надр ринку в країнах СНД. Природно, Україна це теж не обійшло стороною.


    Просмотров: 985 | Добавил: zorizorg | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]